کم خونی، پوکی استخوان و سوء هاضمه از عوارض مصرف نانهای حاوی جوش شیرین

به گزارش وب دا؛ مسئول بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت:‌ جوش شیرین با نشستن روی آهن و کلسیم در خون، به تدریج به حذف این دو عنصر حیاتی از بدن منجر شده و خونسازی و استقامت استخوان ها را از بین می‌برد. همچنین از آنجا که این ماده خاصیت ضد اسیدی دارد، با ورود به معده، اسید آن را از بین برده و فرایند هضم غذا را با مشکلا ت جدی روبه رو می کند.

دکتر زهرا اباصلتی خاطر نشان کرد: همچنین جوش شیرین با ایجاد تغییراتی در دستگاه گوارش سبب افزایش جذب فلزات سنگین نظیر کادمیــوم، سرب و جیوه شده که باعث کم خونی ناشی از مسمومیت، تنگی نفس و عوارض کلیوی می شود.

مسئول بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد صرفه جویی در وقت، افزایش هزینه ها و کنترل نرخ نان، ارزانی و سهولت استفاده، ناآگاهی برخی از نانوایان در مورد مشکلات ناشی از افزودن جوش شیرین  و پوشاندن عیوب نان را از علل اصلی استفاده نانوایان از جوش شیرین عنوان کرد و گفت: نان تهیه شده با جوش شیرین علی رغم کیفیت پایین طعم، مزه، بو و همچنین فطیر ماندن، ظاهر بسیــار خوبــی پـیـدا می کند و شکل سطح آن موجب می شود تا مردم آن را ورآمده محسوب کنند.

دکتر زهرا اباصلتی خاطرنشان کرد: مصرف این ماده اثرات زیان بار فراوانی به دنبال دارد ،به همین جهت در بسیاری از کشورهای دنیا با به اثبات رسیدن اثرات منفی این ماده، مصرف آن بتدریج محدود و گاه ممنوع شده است و جایگزین مناسب آن معرفی شده است.

وی با اشاره به اینکه جایگزین های جوش شیرین بسته به مورد مصرف متفاوت هستند گفت: در مورد نانهای مسطح مانند لواش، تافتون و بربری مناسب ترین و بهترین جایگزین جوش شیرین انجام عمل تخمیر است که از یک طرف نیاز به مصرف جوش شیرین را برطرف می کند و از طرف دیگر موجب تغییرات بسیار مطلوبی در ویژگی های شیمیایی، فیزیکی و ارزش غذایی نان می شود.

ساعت : 13:29 -  روز  : دو شنبه  - 10 /  4 / 1392 /  شماره خبر : 32 / تعداد نمايش :942